Docentenhandleiding

De ontwerpwedstrijd wordt ondersteund door een interactieve presentatie gemaakt in Prezi. Deze presentatie vereist het gebruik van een beamer/smartboard en een geluidsinstallatie.

Indien gebruik wordt gemaakt van een beamer kan men door de presentatie manoeuvreren met de pijltjes naar rechts en links op het toetsenbord. Bij een tweede druk op het pijltje naar rechts zullen de filmpjes automatisch beginnen met afspelen.
Bij gebruik van een smartboard geldt in principe hetzelfde, maar nu kan men ook gebruik maken van de pijltjes die onderin het beeld worden weergegeven wanneer men de presentatie op volledig scherm weergeeft.

De presentatie zelf duurt ongeveer 20 minuten. Samen met een korte introductie voor de klas, het beantwoorden van vragen en de brainstorm sessie achteraf zal de ontwerpwedstrijd naar verwachting 1,5 uur in beslag nemen.

Docenten worden aangemoedigd op een interactieve manier met de kinderen door de presentatie te lopen. Zo kan men her en der extra voorbeelden van toepassingen aandragen, extra uitleg geven over bepaalde onderwerpen en uiteraard vragen van kinderen beantwoorden.
Tijdens de brainstorm kan men gebruik maken van de Leidraad onderzoekend en ontwerpend leren, ontwikkeld door Wetenschapsknooppunt Zuid-Holland.