Da Vinci Satellite

Elevating Education

Het Da Vinci Satelliet project is een initiatief van een non-profit studenten team van de Technische Universiteit Delft. Ons doel is om de jeugd van Nederland te inspireren en enthousiasmeren voor technologie en ruimtevaart, terwijl we de nadruk op de impact van ruimtevaart op onze maatschappij leggen.

Om dit te bereiken, wil het Da Vinci Satelliet team een satelliet in een baan rond de aarde brengen met educatieve doeleinden. Een bijbehorend educatief programma biedt zowel basis als middelbare scholieren de mogelijkheid om in contact te komen met ruimtevaart.

Door het afronden van de financiering van de lancering en de satelliet zelf, kunnen we nu inzetten op het financieren van deze educatieve modules.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Educatie

Een satelliet in de ruimte sturen is leuk maar het is nog leuker als deze satelliet ook nog een doel heeft. De Da Vinci satelliet is er in de eerste plaats zodat kinderen en jongeren in het basis- en middelbaar onderwijs de ruimte de klas in kunnen halen…

Satelliet

Wat dit project zo ambitieus en uniek maakt is het feit dat wij, om ons doel te bereiken, echt onze eigen satelliet ontwerpen, bouwen en lanceren. Om dit ongelooflijke doel te bereiken, heeft ons technisch team van meer dan 50 toegewijde ingenieurs zich uitsluitend gericht op het in een baan om de aarde brengen van onze eigen satelliet…

Recente Posts op Instagram

Media

Klik hieronder om meer te weten te komen over ons project via verschillende media kanalen. Lees het verhaal achter de video hierboven, luister naar interviews op de radio of lees een van onze artikelen die tijdens ons project zijn gepubliceerd!