Over

Missie

Naar aanleiding van het 75-jarig jubileum van de Vliegtuigbouwkundige Studievereniging ‘Leonardo da Vinci’, is het de missie om de educatieve ‘Da Vinci Satelliet’ te ontwerpen, bouwen en lanceren. Deze satelliet zal een directe connectie tot de ruimte bieden voor basis en middelbare scholieren.

Door middel van een lespakket zal alle data van de satelliet rechtstreeks het klaslokaal in gebracht worden om de ruimte tastbaarder te maken voor de jeugd. Zo kunnen scholieren, jong en oud, jongens en meisjes, op een interactieve manier leren over de ruimte en alles wat met ruimtevaart te maken heeft.

Visie

Ruimtevaart is tegenwoordig onmisbaar in het dagelijks leven. Het is van maatschappelijk belang dat mensen inzien wat er met de aarde gebeurd. Door van jongs af aan kennis te maken met ruimtevaart, kunnen kinderen geïnspireerd raken en gemotiveerd worden om de wereld te ontdekken. Dit kan te maken hebben met techniek, de opwarming van de aarde of duurzaamheid.

Met de Da Vinci Satelliet kunnen scholieren interactief kennis maken met de ruimte en leren wat daar allemaal bij komt kijken. De jeugd heeft de toekomst, dus is het belangrijk om bewustwording te creëren. Samen tillen we onderwijs naar een hoger niveau!

Voor een meer gedetaileerde beschrijving van de structuur van ons team en onze planning, download de Project Outline hieronder.