Ontwerpwedstrijd

De CubeSat die gebouwd en gelanceerd zal worden, biedt ruimte aan vier zogeheten modules. Deze modules zullen ieder uitgerust worden met een instrument/experiment, en de informatie die de modules vergaren zal terug gestuurd worden naar de Aarde voor verdere analyse. Van de vier modules zijn er twee beschikbaar voor het onderwijs: één voor het basisonderwijs, en één voor de middelbare scholen.

Ontwerpwedstrijd
De module voor het basisonderwijs zal worden ontworpen door kinderen. Leerlingen op de basisschool hebben de kans om zelf te bedenken wat ze zouden willen onderzoeken. Aan de hand van een interactieve presentatie van ongeveer 1 tot 1,5 uur zullen klassen kennismaken met satellieten en hun toepassingen. Deze presentatie is ontwikkeld met kinderen van groepen 5/6 als doelgroep. Aan het eind van deze presentatie zullen de leerlingen uitgedaagd worden om zelf te bedenken wat zij zouden willen onderzoeken. Dit uiteindelijke ontwerp/idee – met bijvoorbeeld een tekening of ander knutselwerk ter verduidelijking van het idee – kan ingezonden worden naar de VSV ‘Leonardo da Vinci’.

VSV ‘Leonardo da Vinci’ t.n.v. CubeCie
Kluyverweg 1
2629HS

of

[email protected]

Let op: de deadline voor de ontwerpwedstrijd is inmiddels verlopen. Wij zijn druk bezig met het kiezen van een winnaar en zullen de z.s.m. op de hoogte brengen. Wij willen alle kinderen, docenten en scholen die hebben deelgenomen aan de wedstrijd ontzettend bedanken voor hun mooie en creatieve inzendingen.