Door Mels Wittenberg (Finance Team)

Ik ben er vrij zeker van dat niemand van jullie het gemist kan hebben de afgelopen maanden. Onze social media kanalen stonden er vol mee. Meerdere status updates werden gedurende de week verstuurd, vooral in het begin. Ik heb het natuurlijk over de online crowdfunding. Iedereen heeft nog tot vrijdag 18 juni de mogelijkheid om te doneren, daarna sluiten we de crowdfunding! In deze blog wil ik terugblikken op het proces dat 1,5 jaar geleden al in gang is gezet.

Als Finance team waren we er zeker van dat er iets in de vorm van een fondsenwerving nodig was om het financiële gat te dichten. Samen met het Universiteitsfonds startten we het proces naar een online crowdfunding, wat vrij complex kan zijn. Er moeten verschillende originele donaties worden gekozen, gekoppeld aan een zeer speciale beloning. Bovendien moet de PR zeer zorgvuldig worden gepland.

Het doel van de crowdfunding werd gesteld op €30.000,-. Als team hadden we er vertrouwen in dat het doel haalbaar was. We waren echter verbaasd over de positieve reacties en het aantal donaties dat we in de eerste drie weken ontvingen. Op het moment van schrijven zijn we nog maar €1.500,- verwijderd van het doel. Dus als u nog niet gedoneerd heeft, klik dan op deze link. Elke euro wordt gewaardeerd en zal ons helpen met het ontwikkelen van de educatieve modules of het lanceren van de satelliet.

-Het Finance Team

Floor, Japer, Leanne, Mathijs, Max, Mels, Nina, Sander & Sybren

 

***Update****

We hebben ons doel van €30.000,- overtroffen! De cowdfunding staat nog steeds open voor extra donaties die allemaal zullen gaan naar educatieve doeleinden, om zoveel mogelijk kinderen te leren over de wonderen van de ruimte. Hartelijk dank voor al uw donaties!

%

Van doelbedrag behaald