Door Mels Wittenberg (Finance Team)

Drie jaar geleden begon dit project als een inspirerend initiatief om de jeugd met technologie in contact te brengen en te enthousiasmeren. Het idee was ambitieus en is dat nog steeds. Het is echter veranderd in een haalbaar en realistisch project.

Financieel waren er veel twijfels toen dit project begon. Niemand had een idee wat ons allemaal te wachten stond. Daarom werd in januari 2020 een financieel team opgericht met als hoofddoel te kijken of dit project financieel haalbaar was, om mee te beginnen. Toen iedereen binnen het complete team overtuigd was van de grote uitdagingen, kansen en haalbaarheid; veranderde het team zelf in een meer business/acquisitie georiënteerd team met de lancering als horizon.

Het complete finance team bestaat uit 9 personen die zijn opgesplitst in verschillende specialismen. Een groep van 2 personen werkt aan de lancering, die bijna was afgerond. We hebben helaas een tegenslag gehad met de bemiddelaar die we momenteel proberen op te lossen. Een andere groep van 3 leden werkt aan de befaamde crowdfunding. Zij hebben elke stap vanaf december gepland. Het aantal donaties gaat ongelooflijk snel en hopelijk passeren we de €30.000,- in de komende twee weken. Als je nog niet gedoneerd hebt, kun je een link vinden op de home pagina. Onthoud dat elke donatie telt!

Er zijn ook 2 teamleden verantwoordelijk voor alle stichtingen. Zij onderzoeken welke fondsen voor ons project in aanmerking komen en zorgen ervoor dat de aanvraagformulieren in orde zijn. Hieronder staan twee foto’s waar we de donatie van het Rabobank Coöperatiefonds en het Fast Fund van de TU Delft hebben gevierd.

Tenslotte is er de rest van het team dat toezicht houdt op alle relaties met onze technische partners en mogelijke samenwerkingen met bedrijven onderzoekt. Momenteel proberen we een potentiële sponsor te integreren in een van de onderwijsmodules.

Het financiële gat wordt kleiner, en het begint er echt veelbelovend uit te zien. Als team zijn we van plan om in de komende maand elk detail af te ronden. Waarna het team zelf weer zal omschakelen naar een meer zakelijk/relatie management gericht team. Hopelijk is de lancering dan getekend en gepland, en is het hele project financieel gezond.

In de komende 3 weken zullen we je meer op de hoogte brengen van onze huidige activiteiten. Hopelijk kunnen we dit doen wanneer we weer een geweldige nieuwe prestatie vieren!

Tot binnenkort!

-Het Finance Team

Floor, Japer, Leanne, Mathijs, Max, Mels, Nina, Sander & Sybren