Door Bastiaan Bosman, Team manager

Het laatste kwartaal heeft het Da Vinci Satelliet team hard gewerkt aan elk deel van het project. Elk aspect nadert nu zijn voltooiing. Deze update zal u de ins en outs geven van wat het team de afgelopen weken heeft gedaan.

Algemeen

Op dit moment zijn we druk bezig met het werven van nieuwe teamleden om ervoor te zorgen dat het team op het juiste tempo kan doorgaan in het volgende academisch jaar. Daarnaast zijn we de laatste hand aan het leggen aan de details voor de overeenkomst met de universiteit. Zodra dit in orde is kunnen we de aanvraag versturen om de radiofrequenties veilig te stellen die we nodig hebben om te communiceren met onze Da Vinci satelliet. Helaas moeten we mededelen dat we gedwongen waren onze lancering uit te stellen tot januari 2023, omdat er een aantal onzekerheden waren in het testschema. We hebben besloten dat het beter is om het zekere voor het onzekere te nemen. Om te eindigen op een vrolijke noot, wil ik graag Camille van Weert voorstellen als onze interim technisch manager. Hij zal bij het team blijven voor de rest van dit academisch jaar.

Technische ontwikkelingen

Het tech team ontving de zonnepanelen van Airbus (foto iets verder) in maart, dit betekende het einde van de inkoop fase aangezien de meeste subsystemen momenteel bij het team zijn. De laatste fase voor de lancering is eind maart van start gegaan. Tests van alle subcomponenten van de bussubsystemen worden voorbereid of zijn aan de gang, eveneens worden kleine aanpassingen aan de payloads uitgevoerd. Op de foto hiernaast zijn twee van onze ingenieurs aan het werk met de iEPS.

Financiële update

 Het team financiën heeft hard gewerkt aan verschillende aspecten. Wat klaar is om gedeeld te worden vind je in meer detail bij het kopje over de financiering. Het gaat dan vooral over het vastleggen van verschillende fondsen.

Lanceeropties

Sinds onze laatste update hebben we een finale keuze gemaakt over onze launch broker: ISISpace. We hebben overleg gehad met andere partijen maar ISISpace bood ons de beste services en dus ligt onze voorkeur bij hen! Over de datum van de lancering stond er hierboven al wat meer informatie.

Financieringsmogelijkheden

De leden van het financiële team die verantwoordelijk zijn voor het contacteren van fondsen, subsidies en potentiële sponsors hebben ook niet zonder werk gezeten! Er is de afgelopen periode contact opgenomen met een groot aantal organisaties en stichtingen voor een mix van financiering en sponsoring in natura: we hebben tot nu toe echter nog geen definitieve bevestiging van nieuwe partners ontvangen en dus kunnen we geen namen met u delen. Verwacht de volgende keer veel updates hierover!

Bij het aanvragen van deze subsidies merken we dat we vaak geweigerd worden door het gebrek aan meetbare, concrete sociaal duurzame initiatieven. Dus als u een idee heeft dat we kunnen toepassen om ons project toegankelijker te maken voor kinderen met een kansarme achtergrond, wat we concreet kunnen aantonen. We horen graag jullie feedback!

Public relations update

Het  PR-team heeft een aantal nieuwe gezichten erbij. In de komende weken zullen we jullie introduceren aan de leden van de andere teams.

Educatie update

Het educatie team heeft zich de voorbije weken bezig gehouden met het ontwikkelen van verschillende educatieve modules.

Lagere school

Sinds het lagere school team de educatieve module samen met SpaceBuzz heeft afgewerkt heeft zich een andere kans aangeboden om aan een andere module te werken! Deze nieuwe module zal enkel tastbare en zichtbare dingen bevatten. De kinderen zullen aan de slag gaan als wetenschapper en ontdekker om uit te vinden hoe tastbaar de ruimte eigenlijk is! Geloof het of niet, deze donkere, verre en alles omvattende leegte heeft eigenlijk zeer veel schatten – schatten die we zelfs zeer dicht bij kunnen vinden, dicht bij huis, hier op aarde! – De kinderen zullen zien hoe dichtbij an toegankelijk de ruimte is door hun eigen tuin en speelplaats te ontdekken en door te kijken naar de sterren en de planeten, want: “Space is open to all!”

Middelbare school

Het middelbare school team is gestaag bezig met het wegwerken van de grote berg werk. Het computerwetenschappen team heeft hun module afgewerkt en is begonnen met het testen van deze module in middelbare scholen! Het masterclasses team heeft hun eerste masterclass klaar voor middelbare scholieren en heeft reeds een demo sessie gedaan, met succes! Deze masterclass was over het zonnestelsel: het vormen van ons zonnestelsel, de planeten in ons zonnestelsel en de uiteindelijke dood ervan. Deze class zal open zijn voor alle middelbare scholieren in Nederland! Onze derde module, de mentor klas module, richt zich op de horizon verbreden voor de scholieren. Deze zal hen uiteindelijk helpen een keuze te maken in hun profielkeuze. Het idee is breed opgebracht en wordt nu, onder begeleiding van ons, verder ontwikkeld door 3 enthousiaste scholieren (Milla, Mithusa en Meike) van het Gerrit Rietveld Technasium.

 

We hopen u genoeg geïnformeerd te hebben over onze vorderingen van de laatste weken. Als u nog vragen heeft of wilt helpen met iets kan u ons altijd mailen.