Door Stef Crum (Technische Manager)

Ik heb het genoegen gehad om in 2019 deel te nemen aan dit geweldige project. Op dat moment werd ik aangesteld als projectmanager van dit nieuwe idee dat net van start was gegaan. Met de DSE (Design Synthesis Exercise) die een paar weken daarvoor was afgerond, hadden we een aantal basisontwerpdetails om mee te beginnen, en een vaag idee van hoe we wilden dat de onderwijsmodules eruit zouden zien. Met dat oorspronkelijke team van ongeveer 15 mensen zijn we begonnen, en ik ben ontzettend blij om te zien tot wat het uitgegroeid is. Ondanks alle uitdagingen is dit team gegroeid tot bijna 70 mensen en staan we op het punt om een educatieve module te lanceren, evenals een satelliet. Ik ben trots op alles wat we met dit project hebben bereikt en ik kijk uit naar de volgende stappen.

In mijn eerste jaar bij Da Vinci Satelliet mocht ik als projectmanager dit project door de eerste stappen en groeipijnen leiden. Tijdens dat jaar geloofde ik dat we de identiteit en de doelstellingen van dit project echt hadden vastgesteld, evenals de basis van waaruit het project kon uitgroeien tot wat het nu is.

In het tweede jaar maakte ik de overstap naar het technische aspect en nam ik de verantwoordelijkheden van de rol van technisch manager op me. In dit jaar ging onze satelliet van een technisch ontwerp met veel ontbrekende onderdelen naar een volledig uitgewerkt ontwerp dat verschillende herzieningen heeft doorstaan en binnenkort in productie zal gaan.

In deze jaren heeft niet alleen het project zich ontwikkeld, maar heb ik dat zelf ook gedaan. Dit project heeft me meer geleerd dan ik ooit had kunnen verwachten, en het is geweldig geweest om mezelf zo te zien groeien. Zowel in technische vaardigheden, als in sociale vaardigheden, geloof ik dat ik veel geleerd heb in dit project. De kers op de taart is dat ik over een paar maanden kan zeggen dat een satelliet die ik heb helpen ontwerpen/bouwen in een baan om de aarde zal draaien.

Ik ben erg benieuwd naar de volgende stappen van dit project en vind het jammer dat ik er geen deel van uit kan maken, omdat ik Delft ga verlaten. Ik kijk uit naar de lancering van de onderwijsmodule, de gedachte dat onze onderwijsmodule wordt onderwezen is een bijzonder vooruitzicht. Maar het belangrijkste wat ik graag wil zien is de lancering van onze satelliet. Het idee dat wij als studenten een satelliet de ruimte in hebben gebracht blijft een geweldige mijlpaal die ik nooit zal vergeten.